Στο νέο σχολείο της αγοράς και της «αξιολόγησης» δεν χωράνε οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται

Το Δ.Σ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της  της διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Ζημιανίτη Γ., που

 προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση, έκφραση και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των μελών του συλλόγου «Αριστοτέλης», ενώ στη συνέχεια προέβη σε πρωτοφανείς αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα μετά την απόπειρα παρεμπόδισης της ενημέρωσης των εργαζόμενων από την εκπαιδευτικό και συνδικαλίστρια Ντίνα Ρέππα, μέλος του Συλλόγου «Αριστοτέλης» και την αποχώρησή της συνδικαλίστριας από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδή καταγγελία προς το γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, τη Διεύθυνση Α’ Αθήνας και το σύλλογο γονέων του σχολείου, ζητώντας την καταδίκη της για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Καταγγέλλουμε τέτοιες αυταρχικές πρακτικές που πλήττουν τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα και επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική «εξουσία» για να πλήξουν τους εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακά!

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριιξή μας στην εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα, μάχιμη δασκάλα στα σχολεία της Αθήνας, γνωστή για την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση, επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρώην δημοτική σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για να διατηρηθεί ελεύθερη η συνδικαλιστική και πολιτική δράση και παρέμβαση σττην εκπαίδευση. Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα του κράτους, της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της εκάστοτε αντιλαϊκής κυβέρνησης για  ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τον έλεγχο σχολείων, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών, συνειδήσεων.

 Η δυνατότητα ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης δεν χαρίστηκε από καμμιά κυβέρνηση, κατακτήθηκε στην πράξη με πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων αγωνιστ(ρι)ών που με τα συνδικάτα και τους φορείς τους ύψωσαν το ανάστημά τους σε όλων των ειδών τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου: δήθεν δημοκρατικών και δικτατορικών.

Τα συνδικάτα και οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις οφείλουμε με τον αγώνα μας να περιφρουρήσουμε αυτές τις κατακτήσεις σήμερα που το δικαίωμα στην απεργία ποινικοποιείται, που η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση επιχειρείται να περιοριστεί με το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μητρώων των Σωματείων και την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» της νοθείας, των εκβιασμών και της καταγραφής της ψήφου που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργατικά σωματεία.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης

Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια συνδικαλίστρια εκπαιδευτικό, Ντίνα Ρέππα

Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμία απολύτως υπηρεσιακή διαδικασία δίωξης της

Η αλληλεγγύη μας θα νικήσει!