Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών!

Το ΣΜΤ συμπαραστέκεται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών που κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9/2020. Στην Αθήνα η ΟΕΝΕΓΕ θα προχωρήσει σε απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Η πανδημία του κορωνοϊού επιστρέφει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, τροφοδοτημένη από την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ενώ τα εκατομμύρια του δημόσιου χρήματος κατευθύνονται σε ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας.

Επτά μήνες μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι ελάχιστη και σίγουρα όχι ικανή για την αντιμετώπιση μιας περαιτέρω έξαρσης της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό πως γιατροί, επιδημιολόγοι αλλά και κυβερνητικά στελέχη, παραδέχονται πως στην Αττική ήδη το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του. Για όλα αυτά η κυβέρνηση μεταθέτει διαρκώς την ευθύνη στο λαό και την νεολαία. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιμένει στην μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων χρόνων, μια πολιτική σκληρής λιτότητας και περικοπών, μια πολιτική που ο πλούσιος ζει και ο φτωχός πεθαίνει, εξακολουθεί να ανακοινώνει εικονικές προσλήψεις και αύξηση των κλινών ΜΕΘ στα χαρτιά.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να στηρίζει έμπρακτα τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην εξάπλωση της πανδημίας, αρκείται στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης και επιχειρεί την μετακύληση της δικής της πολιτικής ευθύνης προς τους πολίτες, διαχέοντας μια απροκάλυπτη τρομοκρατική και ψευδή προπαγάνδα περί «ανεύθυνων πολιτών, συνεχίζει να υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές που είχαν στόχο την απαξίωση του ΕΣΥ, την μείωση του προσωπικού και το κλείσιμο νοσοκομείων με στόχο την παράδοση της Υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Αντί να θωρακίζει την δημόσια υγεία ξοδεύει σε εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, σε φρεγάτες, πολεμικά αεροπλάνα και πυραύλους 10 δις ευρώ, αντί να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας περιορίζεται σε μέτρα περιορισμων , εμπαίζει και λοιδορεί καθημερινά αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν αποδειχθεί οι μόνοι χρησιμότεροι: γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στα σουπερμάρκετ, απελευθερώνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι οριακή, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όχι μόνο είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειάζονται αλλά αρρωσταίνουν από την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας. Παρά την τραγική συμπεριφορά του κράτους απέναντί τους, παραμένουν στην πρώτη γραμμή καθημερινά, ακούραστοι, πηγαίνοντας στον «πόλεμο» χωρίς ούτε καν μασκες

Η απεργία της ΟΕΝΓΕ πρέπει να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όλο το εργατικό κίνημα, ενάντια στην αγωνιστική απραξία και την υποταγή στα συμφέροντα του ΣΕΒ και των επιχειρηματιών που προωθεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού!

Διεκδικούμε

Υγειονομική προστασία όλου του λαού

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Να μονιμοποιηθούν τώρα οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές

Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ

Τώρα να δημιουργηθούν οι ΜΕΘ/ΜΑΦ που ζητάει το υγειονομικό κίνημα

Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς αποζημίωση

Πρωτοβάθμια υγεία ικανή να στηρίξει τον αγώνα κατά της πανδημίας μέσα στις λαϊκές γειτονιές

Δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό