Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας ξεδιπλώνεται πάνω στο εύφλεκτο υλικό που τροφοδοτούσαν χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και ευρύτερα, οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δικτύων, των αγωγών μεταφοράς ενέργειας και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, στις σφαίρες επιρροής, για την προώθηση των συμφερόντων των αστικών τάξεων. Κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη με προσχήματα ξεδιπλώνει το δικό της σχέδιο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Άλλωστε αυτό καταδεικνύει ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας με κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 100 δις Ευρώ, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους. Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση οδηγεί σε μια πολεμική σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις, στην οποία η κυβέρνηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο για λογαριασμό της πλουτοκρατίας που τρέχει να πάρει κομμάτι από την λεία, όπως οι εφοπλιστές για τις μπίζνες του αμερικανικού LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός. Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας. Σφαγών που οι λαοί εκεί πλήρωσαν με το αίμα τους και κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα των «ανθρωπιστικών» πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Η απάντηση στον πόλεμο δεν είναι η στοίχιση πίσω από τη μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, αρκεί να αγωνιστούν για μια τέτοια προοπτική. Αντιτασσόμαστε στον επικίνδυνο ανταγωνισμό της τουρκικής και της ελληνικής άρχουσας τάξης, που απειλεί την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών, στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Με τον αγώνα μας λέμε :

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.