Την 1η Ιούνη 2017 και μετά από μία σειρά συνεδριάσεων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με μία ανάλγητη και αναιτιολόγητη απόφαση, επέβαλε στην 29χρονηυποψήφια διδ άκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηριάννα B.Λ., 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και χωρίς τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή της. Η βαρύτερη δυνατή ποινή επιβλήθηκε παρόλο που τα μοναδικά «στοιχεία» ενοχής εναντίον της ήταν η μερική ταυτοποίηση DNA σε όπλο, για την οποία η αστυνομία κατάθεσε ότι θεωρεί αμφίβολης ποιότητας και μη έγκυρο στοιχείο, και τη σχέση της με το σύντροφο της, ο οποίος κρίθηκε αθώος από τα δικαστήρια!

Η εν λόγω υπόθεση, ανάλογης υφής με αυτή του Τάσου Θεοφίλου που έμεινε φυλακισμένος για 5 χρόνια μέχρι τελικά να αποδειχτεί ότι είναι αθώος, δείχνουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ αντιτρομοκρατικής και δικαστικής εξουσίας, με την πολύτιμη βοήθεια των ΜΜΕ, προκειμένου να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοϋστερίας και να καταπατήσουν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Οι αποφάσεις που σέρνουν νέους ανθρώπους στα δικαστήρια και τις φυλακές χωρίς στοιχεία και που με εκδικητικό τρόπο στοχοποιούν τον κόσμο του κινήματος -αλλά και τους συγγενείς και φίλους- παραβιάζουν κατάφορα το λαϊκό αίσθημα δικαίου και στρέφονται ενάντια στο ίδιο το λαϊκό κίνημα. Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία των αρχών η οποία οδηγεί μια κοπέλα στη φυλακή για 13 χρόνια μέσα από αοριστίες και λογικά άλματα. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα, καθώς και ότι θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε κάθε αδικία και στο σφαγείο δικαιωμάτων και ελευθεριών Που επιβάλλουν το κράτος του κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις του, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που τους στηρίζουν.

Απαιτούμε, εν όψει της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί και που πρόκειται να εκδικασθεί στις 17-07-2017 η Ηριάννα να αφεθεί άμεσα ελεύθερη.