Την 1η του Νοέμβρη φασιστικές οργανώσεις καλούν σε «φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση» στο Ηράκλειο Αττικής. Συνδικάτα, μαζικοί φορείς & αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο την ακύρωση της φιέστας.

Καλούμε σε συμμετοχή στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται από συνδικάτα και φορείς στο Ηράκλειο την Τετάρτη 1/11.

Η φασιστοσύναξη γίνεται σε μια φάση όπου επιχειρείται η επανεμφάνιση των νεοναζί στην Ελλάδα, με τη νομιμοποίηση της εισόδου των Σπαρτιατών στη Βουλή, τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από τους Κροάτες φασίστες, που πέρασαν ανενόχλητοι από 3 κράτη με τη “διακριτική” παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχος Αθηνών. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση προκλητικά αφήνει ξανά τους φασίστες να δρουν ανεξέλεγκτοι και να οργανώνουν αυτή τη φασιστοσύναξη.

Τη στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Παράλληλα οι δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με τη στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δράσουν.

Είναι πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας, όπου 22 αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο, όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα της, που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ εργαζόμενοι, αντιφασιστικές οργανώσεις, σύλλογοι, σωματεία και κάτοικοι, να δώσουμε το παρόν και να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεοναζί, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, το δημόσιο χώρο.

Παρά την καταδίκη των πρωτεργατών της Χρυσής Αυγής, και ενώ 10 χρόνια μετά οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, είναι φανερό ότι δεν τελειώσαμε με το «φαινόμενο» του φασισμού. Ο φασισμός τροφοδοτήθηκε και τροφοδοτείται από το καπιταλιστικό σύστημα, ενώ αυτή η στήριξη παίρνει ακόμα και τη μορφή της ανάθεσης της διακυβέρνησης ή και της συμμετοχής σε αυτήν, όταν αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντά του. Αναπτύσσεται στο έδαφος καπιταλιστικής κρίσης που φέρνει την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εργατικό κίνημα, να μην αμφισβητηθεί και να μείνει στο απυρόβλητο η εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου. Γι΄ αυτό η οργανική σχέση φασιστικών κομμάτων και ομάδων με μηχανισμούς του κράτους και των εργοδοτών, αλλά και η ανοχή από μεριάς του αστικού πολιτικού συστήματος, το χάιδεμα των συστημικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων στους φασίστες δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην Ιστορία. Αποτελεί επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η θεωρία των «δύο άκρων», η ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης φασισμού κομμουνισμού, να εξομοιωθούν και να καταδικασθούν εξίσου οι φασίστες και οι αντιφασίστες.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή είχε τη πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, αλλά και την ανοχή όλων των κυβερνήσεων που της επέτρεψαν να δρα ασύδοτη μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τους έχει ανάγκη το σύστημα, γι’ αυτό τους θρέφει, ώστε να επιβάλει με τη βία όσα δε μπορεί με νόμους. Για να χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Για να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση, η φτώχεια για το λαό και τα αυξανόμενα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που έστειλαν στη φυλακή το μόρφωμα της Χ.Α, ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Χρειάζεται καθημερινή πάλη με το σύστημα που τον γεννά, με τις πολιτικές που τον ευνοούν και διαρκή αντιπαράθεση μαζί του στο δρόμο και όπου αλλού διεκδικεί τη νομιμοποίηση και την παρουσία του. Για τους λόγους αυτούς η 1η Νοέμβρη είναι μια μέρα μάχης όπου πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά.

Στο γενέθλιο τόπο της Ηλέκτρας Αποστόλου οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση!

Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!