Καταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής

Να αποσυρθούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις από το Λιμάνι

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των Λιμενεργατών στην COSCO και την απεργία τους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή 29/4 με τα δίκαια αιτήματα για:

  • Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ανθρώπινες συνθήκες υγείας και ασφάλειας , για την προστασία της ζωής σας στις ακραίες συνθήκες που σας επιβάλλει η εργοδοσία.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους τους εργαζόμενους του λιμανιού και τους 300 συμβασιούχους.
  • Την ένταξη όλων των λιμενεργατών στα ΒΑΕ .
  • Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό από την εργοδοσία , τους εκβιασμούς από την κυβέρνηση και το υπουργείο , την παρουσία δυνάμεων καταστολής (Λιμενικό και ΜΑΤ) στην COSCO.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ με τα ΜΑΤ , Αύρες , Αστυνομία , Λιμενικό , από τα ξημερώματα , με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είναι αποκαλυπτική για την απροκάλυπτη στήριξη της Cosco και με την διάθεση των δυνάμεων καταστολής στην υπηρεσία της πολυεθνικής επιχείρησης. Αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό χάρη στην αγωνιστική ενότητα των εργατών.

Η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων και του λαού στο αγώνα αυτό , ακυρώνει κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους , όλο τον λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην COSCO με κάθε τρόπο και με φυσική παρουσία. Η ΝΙΚΗ αυτού του αγώνα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Καμιά θυσία εργάτη για να αυγατίσουν τα κέρδη τους η COSCO και τα αφεντικά.

Θα ενισχύσουμε οικονομικά των αγώνα των εργατών στην COSCO και ενημερώνουμε πως για την υλική και οικονομική ενίσχυση των συνάδελφών μας στην COSCO υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διαμορφωμένος χώρος για συγκέντρωση υλικών (διατροφής και πρώτης ανάγκης).

Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο συνάδελφο .

Είμαστε μαζί τους! Μέχρι την Νίκη!