Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα που δίνει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων ενάντια στην αυθαιρεσία της Δικηγορικής Εταιρείας “Βασιλεία Παπαδοπούλου και Συνεργάτες” που προχώρησε σε παράνομη απόλυση μισθωτού δικηγόρου μέλους της Προσωρινής Διοίκησης του. Η δικηγορική εταιρεία αμέσως μετά την απόλυση επιστράτευσε τη γνώριμη εργοδοτική τακτική των νομικών απειλών με αποστολή εξώδικων ενάντια στην Προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων προκειμένου να τη φιμώσει και να εμποδίσει τη δράση του ενάντια στην καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστή.
Αρχικά η εταιρεία για τη δικαιολόγηση της απόλυσης επικαλέστηκε την άρνηση του συνδικαλιστή να αποστείλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εταιρείας για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε να το επιδείξει ως όφειλε. Στην πραγματικότητα τιμωρούν τον απολυμένο γιατί διεκδίκησε. Δεν του έχουν καταβάλει χρήματα για το διάστημα που νόσησε από κορωνοϊό και μπήκε αναγκαστικά σε καραντίνα με την αισχρή δικαιολογία ότι «κόλλησε πριν ξεκινήσει η συνεργασία με το γραφείο», ενώ όταν τα διεκδίκησε πήρε την απάντηση ότι «ήρθες να πληρωθείς χωρίς να δουλέψεις».
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων το συγκεκριμένο γεγονός «είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια εταιρεία όπου στην ημερήσια διάταξη των εργασιακών συνθήκών γαλέρας είναι τα ωράρια λάστιχο, το πετσόκομμα μισθών και συνολικά απαράδεκτες εργοδοτικές πρακτικές και συμπεριφορές». Μετά την απόλυση η εταιρεία επικαλέστηκε στα εξώδικα ότι δήθεν ο μισθωτός δικηγόρος ήταν σε πολύμηνη «δοκιμαστική περίοδο», δεν είναι μισθωτός εργαζόμενος αλλά «συνεργάτης». Είναι οι γνωστοί σε μας εργοδοτικοί ισχυρισμοί στους χώρους εργασιάς όπου εργαζόμαστε οι Μισθωτές /οί Τεχνικοί με το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.
Καλούμε τους Μισθωτούς Τεχνικούς να απευθύνονται στο ΣΜΤ καταγγέλλοντας οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία και εκείνες που επικαλούνται τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας προκειμένου να τρομοκρατήσουν. Τα μέτρα της κυβέρνησης, που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δίνουν ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας, για να αυθαιρετεί, να απειλεί και να μετακυλίει σε εμάς την ευθύνη εάν ασθενήσουμε.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων στον αγώνα ενάντια στην ευέλικτη εργασία με το Μπλοκάκι και την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.