Την Πέμπτη 19 Μάρτη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έχει προκηρύξει απεργία στον κλάδο.

Μια απεργία που έχει ως κύρια αιχμή την πάλη μας για κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Το προηγούμενο διάστημα το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ξεδίπλωσε μια προσπάθεια για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης αλλά προσέκρουσε στην άρνηση των εργοδοτών, που επικαλούνται διάφορα προσχήματα.

Ο αγώνας για τη Συλλογική Σύμβαση είναι ο μόνος όμως που μπορεί να ανοίξει ένα δρόμο ελπίδας σε ένα κλάδο που οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια χτυπήθηκαν σε ακραίο βαθμό. Να μη συνηθίσουμε στην «κανονικότητα» της υποτίμησης της δουλειάς και της ζωής μας!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά με την προκήρυξη απεργίας στις 19 Μάρτη βάζοντας πιο επιθετικά τις διεκδικήσεις μας.

Για αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση και αυξήσεις στους μισθούς. Για να συμπεριληφθούν στην συλλογική σύμβαση οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην μητρότητα και στην εγκυμοσύνη. Για να πληρώσει η εργοδοσία το μερίδιό της για την ασφάλιση. Για να μπει ένα φρένο στην υπερεκμετάλλευση των νέων συναδέλφων που αποτελούν τον πιο ευάλωτο στόχο των αντεργατικών πολιτικών.

Δεν δίνουμε μόνοι μας αυτό τον αγώνα!

Σε μια σειρά κλάδους και επιχειρήσεις, ταξικά, αγωνιστικά σωματεία παλεύουν για την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων, με αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρωτοβάθμια σωματεία διοργανώνουν από κοινού την απεργία στις 19 Μάρτη. Δείτε την κοινή απεργιακή αφίσα (εδώ).

 Να συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία

 Απεργιακή συγκέντρωση σωματείων 12:00 Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου)

Το πρωί της Πέμπτης 19 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν απεργιακές περιφρουρήσεις