Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν αγωνιστές  από τις δυνάμεις καταστολής και την αναίτια σύλληψη του συναδέλφου Ι. Χ., μετά το τέλος της μαζικής πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν φοιτητικοί σύλλογοι με τις αποφάσεις τους και κοινωνικοί φορείς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Φοιτητές,εργαζόμενοι και μέλη συλλογικοτήτων συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αλλεπάλληλες βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας και την επέμβαση της στους χώρους του πανεπιστημιακού ασύλο, όπως είδαμε χαρακτηριστικά να συμβαίνει στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ με άνθρωπο της Ασφάλειας Αττικής που έβγαλε πριν 3 μέρες όπλο σε φοιτητές.

Τα ΜΑΤ και οι ομάδες ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας και ενώ είχε τελειώσει η πορεία διαμαρτυρίας, επιτέθηκαν απρόκλητα με ωμή βία στους τριγύρω δρόμους από τη ΓΑΔΑ και στο μετρό, όπου και ο κόσμος κατευθύνονταν για να φύγει, και συνέλαβαν τον συνάδελφο Γ.Χ. στην οδό Πανόρμου όπου και βρίσκονταν αποχωρώντας από την συγκέντρωση. Κατά την στιγμή της συλληψής του δε, δέχθηκε χτυπήματα και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ του απαγορεύονταν για πολλές ώρες μεταφορά σε νοσοκομείο που απαιτούνταν.  Του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας σωματική βλάβης και της οπλοκατοχής, οι οποίες είναι προφανώς αβάσιμες και ανυπόστατες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και το φοιτητικό κίνημα για να επιβάλλει την αντιδραστική πολιτική της που πλήττει την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε :

Την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του συναδέλφου μας που συνελήφθη.