Το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την απόλυση της συναδέλφισσας Δ.Σ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, από την εταιρεία Eight Bells.

Η εταιρεία επικαλέστηκε περικοπές προσωπικού λόγω οικονομικών προβλημάτων ωστόσο αυτά τα  οικονομικά προβλήματα δεν προκύπτουν από πουθενά και υπάρχουν στοιχεία για το αντίθετο. Κανένα άλλο μέσο δεν χρησιμοποιήθηκε από πλευράς της εταιρείας για την αντιμετώπιση των επικαλούμενων οικονομικών προβλημάτων και άρα η απόλυση της συναδέλφισσας δεν ήταν η έσχατη επιλογή.

Παράλληλα, η απόλυση της πραγματοποιήθηκε μόλις δέκα ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους εργασίας, οπότε η εταιρεία δεν έδωσε καμία προειδοποίηση, καμία έγκαιρη ενημέρωση και καμία αποζημίωση απόλυσης. Αποδεικνύεται έτσι, ότι ήταν μεθοδευμένη, ώστε η συναδέλφισσα να μη λάβει την προβλεπόμενη αποζημίωση της, κάτι που καθιστούσε την απόλυση και καταχρηστική.

Τα παραπάνω μόνο τυχαία δεν είναι καθώς η συναδέλφισσα μας συμμετείχε και στις 3 γενικές απεργίες που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο,  διεκδικούσε δικαιώματα εντός του χώρου δουλειάς και προέβαλε αντίσταση στο τοξικό κλίμα που επικρατεί εντός της εταιρείας με ευθύνη της διοίκησης. Με την απόλυση αυτή η διοίκηση επιχείρησε όχι μόνο να εκδικηθεί μία, αλλά να τρομοκρατήσει όλους-ες.

Η τρομοκρατία όμως έπεσε στο κενό! 

Η ενότητα των εργαζομένων και ο αγώνας νίκησαν!

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παρενέβη άμεσα και ενημέρωσε την εταιρεία ότι αν δεν καταβληθεί στη συναδέλφισσα η προβλεπόμενη αποζημίωση, θα στηρίξει τη διεκδίκηση της με κάθε μέσο. Οι ίδιες οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Eight Bells, με επιστολή τους στη διοίκηση, στάθηκαν αλληλέγγυες-οι στη συναδέλφισσα τους και διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να καταβάλει τελικά, παρά τις αρχικές της αρνήσεις, την πλήρη αποζημίωση απόλυσης

Το ΣΜΤ χαιρετίζει την στάση των εργαζομένων της eight bells και τους καλεί να συντονιστούν με τον υπόλοιπο κλάδο, να απευθυνθούν και να οργανωθούν στο σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Το σωματείο θα παραμείνει δίπλα τους, απέναντι σε τυχόν επόμενες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας της Eight Bells. 

Η περίπτωση της eight bells δεν είναι η πρώτη στην οποία η εργοδοσία επιχείρησε να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης, είτε με την καταγγελία της σύμβασης ελάχιστες ημέρες πριν συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος εργασίας, είτε επικαλούμενη ότι δεν προκύπτει σχετική υποχρέωση λόγω αμοιβής της εξαρτημένης εργασίας μέσω Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών. Η πείρα του Σωματείου μας δείχνει πως αυτά τα τεχνάσματα τελικώς αποτυγχάνουν με την αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου μας, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση.

Ή όπως στην πρόσφατη περίπτωση της Τεχνικής Εταιρείας “Green Properties” όπου η εταιρεία υποχρεώθηκε κάτω απ’ την πίεση των κινητοποιήσεων να διαπραγματευτεί με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και υποχρεώθηκε σε καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωσης για την απόλυση 9 συναδελφισσών και συναδέλφων.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, η καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, η επιχείρηση ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων και των όρων εργασίας, οι απειλές, ο εκφοβισμός και οι εκδικητικές απολύσεις όποιας και όποιου αντιστέκεται δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Διεκδικούμε :

  • Τερματισμό του τοξικού κλίμακος και των προβληματικών/προσβλητικών της διοίκησης της Eight Bells, καμία άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία άλλη απόλυση/βλαπτική μεταβολή σύμβασης. 
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ανεξάρτητα από τον τρόπο αμοιβής τους (Μισθός, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών κ.λπ.), 5ήμερο -7ωρο -35ωρο,
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.