Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία “ΕΘΝΟΚΑΤ”, η οποία δραστηριοποιείται σε τμήμα του ευρύτερου εργοταξίου του Ελληνικού, για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου – χειριστή, ο οποίος πρωτοστατεί στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου.

H “ΕΘΝΟΚΑΤ” μπαίνει μπροστά για λογαριασμό της “Lamda Development” διαχειρίστριας εταιρείας της “εμβληματικής” επένδυσης, ώστε να ανακοπεί η προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων στο έργο και να εδραιωθεί κλίμα τρομοκρατίας ευρύτερα, για το σύνολο των εργαζόμενων. Βέβαια είναι οι ίδιες οι συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες στην κατασκευή του έργου, οι οποίες πυροδοτούν την οργάνωση τους, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη σχεδόν καθολική συμμετοχή τους σε όλες τις απεργίες του κλάδου.

Οι χαμηλοί μισθοί, τα ξεχειλωμένα ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα συνεχόμενα 6ήμερα / 7ήμερα, η μη τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, η χωρίς δικαιώματα ελαστική εργασία με το «μπλοκάκι» για τους μισθωτούς μηχανικούς – τεχνικούς, αποτελούν θεμέλιο λίθο για το νέο «θαύμα» της ανάπτυξης στις κατασκευές.

Η νέα πολυτελής «πόλη μέσα στην πόλη» για υπερυψηλά εισοδήματα, που αποφέρει τεράστια κερδοφορία στη“Lamda Development”, τους κατασκευαστικούς ομίλους, τις μεγάλες τεχνικές & μελετητικές εταιρείες χτίζεται πάνω στους δικούς μας χαμηλούς μισθούς, που ακόμα και με τις  όποιες πενιχρές αυξήσεις σε ατομικό επίπεδο απέχουν πολύ από την κάλυψη των απωλειών μας λόγω του πληθωρισμού, της εντατικοποίησης της εργασίας, της μη αποζημίωσης των υπερωριών, των “κομμένων” αδειών κ.ο.κ.

Οι συνάδελφοι/ισσες μηχανικοί – τεχνικοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο έργο του Ελληνικού δεν πρέπει να υποκύψουν στην προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκρατίας, που εξαπολύει η “ΕΘΝΟΚΑΤ” για λογαριασμό της “Lamda Development”, επιδιώκοντας να χτυπήσει την οργανωμένη σωματειακή δράση στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας. Με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι φοβούνται την οργάνωση μας μέσα στα έργα και προσπαθούν να ανακόψουν την όποια προσπάθεια, αλλά δεν θα τους περάσει!

Κλιμακώνουμε τη μάχη σε εργοτάξια και γραφεία για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και πλήρη εργασιακά –μισθολογικά δικαιώματα των μισθωτών με «μπλοκάκι».

Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων για τις 27 Μάρτη στο εργοτάξιο της “ΕΘΝΟΚΑΤ” και καλούμε τους εργαζόμενους μηχανικούς – τεχνικούς να συμμετέχουν.

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση του συναδέλφου – χειριστή!