Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Καταδικάζουμε την καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στη Λαμία μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μάρτη. Οι εργαζόμενοι για ακόμη μια φορά επιδίωξαν να διαδηλώσουν την άρνηση τους στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, να μην πεταχτούν έξω από τη δουλειά τους, έξω από τα σπίτια τους, έξω από τον τόπο τους.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρουσιάζει το αφήγημα της «ανάπτυξης για όλους», ολοκληρώνει το έγκλημα, με συνένοχες όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ενάντια στις κούφιες υποσχέσεις, ενάντια ακόμη και στους νόμους που η ίδια ψήφισε, προχωράει στον σχεδιασμό της για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Σπρώχνει στην ανεργία 850 εργαζόμενους και οδηγεί στο μαρασμό 5 νομούς που ζουν και επιβιώνουν από τη ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων που υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους ξοδεύει δις Ευρώ απ’ τα απ’ τα ματωμένα πλεονάσματα στην αποστολή πολεμικών πλοίων, στρατιωτικού υλικού και προσωπικού για τη συμμετοχή στις Νατοϊκές επιθέσεις και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε Μέση Ανατολή, Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, ισοπεδώνουν τη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πρόσχημα την δήθεν εξυγίανση και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας που η ίδια η πολιτική ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ επέφερε, καταδικάζουν σε εξαθλίωση ολόκληρες κοινωνίες και περιοχές.

Τη στιγμή που επιχειρηματικοί όμιλοι και τράπεζες ανακοινώνουν υψηλά κέρδη και γεμίζουν τα ταμεία τους με κρατικό χρήμα, η υποβάθμιση των υποδομών φέρνει τις δολοφονίες των Τεμπών και τη διάλυση της βιομηχανίας και των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτόν τον αγώνα, των εργαζομένων που «δένουν το ατσάλι» δεν είναι κανένας μόνος του.

Με τη δύναμη της μεγάλης απεργίας της 28ης Φλεβάρη, συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι σε αυτήν την επίθεση. Με αυτήν την δύναμη θα απαντήσουμε και στην απεργία στις 17 Απρίλη.