Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, συμμετείχε στη διαδήλωση ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα από μια σειρά σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και αριστερών συλλογικοτήτων με αφορμή την άτυπη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ στην Πράγα που πραγματοποιήθηκε 6 και 7 Οκτώβρη και είχε ως θέμα, μεταξύ άλλων, την πολιτικής της ΕΕ στα ενεργειακά ζητήματα.

Ήδη από την προσυγκέντρωση, και παρά την μαζική συμμετοχή κόσμου στη διαδήλωση, η παρουσία της αστυνομίας ήταν ασφυχτική. Οι εκκλήσεις εκπροσώπων εργαζομένων και φοιτητών για απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και για την ομαλή διεξαγωγή της προγραμματισμένης διαδήλωσης, απαντήθηκαν με την βίαιη και απρόκλητη καταστολή της πορείας (ρίψη χημικών, δακρυγόνων, κρότου λάμψης), όταν αυτή προσέγγιζε τη πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία, εκτελώντας κυβερνητική εντολή, επιχείρησε να διαλύσει με τη βία μια εν εξελίξει μαζική διαδήλωση για να αποτρέψει την διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή και απαγόρευσε την ολοκλήρωσή της στα γραφεία της ΕΕ. Παρά την απόπειρα διάλυσης της πορείας και τρομοκράτησης των διαδηλωτών, η πορεία ανασυγκροτήθηκε και προχώρησε στα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταστείλει τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, την πολιτική της ΕΕ, των πολεμικών κυρώσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ, της αντιλαϊκής φορολόγησης στην ενέργεια που χαρίζει δισεκατομμύρια στους ενεργειακούς κολοσσούς και κρατικές επιδοτήσεις στο κεφάλαιο ενώ προδιαγράφει φτώχεια και κρύο για τους λαούς. Πιστεύουν πως δια του ροπάλου και με όπλο τον αντιδημοκρατικό νόμο για τις διαδηλώσεις θα μπορέσουν να επιβάλλουν τη πολιτική τους για προστασία μόνο του επιχειρηματικού κέρδους, και από την άλλη για πλήρη έκθεση των εργαζομένων στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ενόψει του ‘δύσκολου χειμώνα’ που επιφυλάσσουν για το λαό κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ. Άλλωστε, όλο το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της καταστολής και του αυταρχισμού σε κάθε κινητοποίηση που πραγματοποιείται.

Η κρατική βία και τρομοκρατία όμως δεν μπορούν να ανακόψουν τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, που όλο και μεγαλώνει. Ήδη Συνδικάτα και Σωματεία Εργαζομένων, όπως και το ΣΜΤ, οργανώνουν συνελεύσεις και κινήσεις για τον συντονισμό της πάλης μας γιατί πολύ απλά, ο μήνας δεν βγαίνει πλέον.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους να μας καταδικάσουν στη φτώχεια!