Σε συνέχεια της απόφασης της γενικής μας συνέλευσης (βλ. εδώ) πραγματοποιήθηκε η κλαδική απεργία για το θέμα της ΣΣΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Γενάρη μαζί με την Ομοσπονδία και το συνδικάτο Οικοδόμων, το συνδικάτο Ηλεκτρολόγων το συνδικάτο Ξύλου.

Το μπλοκ του Σωματείου συμμετείχε μαζί με τα άλλα σωματεία στη συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος και στη συνέχεια στην πορεία στο Υπ. Εργασίας (δείτε εδώ την ομιλία του Προέδρου του Σωματείου στη συγκέντρωση).

Το μπλοκ του Σωματείου μας στη διαδήλωση είχε ιδιαίτερη μαζικότητα και παλμό. Παράλληλα στην απεργία πανελλαδικά συμμετείχαν τα παραρτήματα του Σωματείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία του μπλοκ του σωματείου στα γραφεία του ΣΤΕΑΤ όπου επιδόθηκε ψήφισμα με το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου.

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου ενόψει της διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία για ουσιαστικές αυξήσεις και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, να κλιμακώσουμε την παρέμβαση και την ισχυροποίηση του σωματείου μέσα στους χώρους δουλειάς, με τον ενεργό ρόλο κάθε μέλους, προκειμένου να γίνει υπόθεση όλο και περισσότερων συναδέλφων/ισσών η διεκδίκηση υπογραφής της.