Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου για την εκδικητική και άδικη απόλυση συναδέλφου από τον όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων, στηρίζουμε τη στάση εργασίας που έχει προκυρήξει, για την Παρασκευή 24-11-2023 από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και την κινητοποίηση στις 10:30 π.μ. στην επιθεώρηση εργασίας (λεωφόρος Ηρακλέιου 269, Νέα Ιωνία).

Καλούμε τα μέλη μας και γενικά τις εργαζόμενες-ους στον όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων να συμμετέχουν.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδικάτου Μετάλλου

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ  & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  Ε.Κ.Π.

ΤΗΛ: 2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307

e-mail:  metallo.attikis@gmail.com

Α.Π. 193/2023                                                                                                                                                      22/11/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων. Την Παρασκευή 24 του Νοέμβρη έχει οριστεί η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για την εκδικητική και άδικη απόλυση του συναδέλφου μας από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.

Η θέση όλων μας είναι δίπλα στο συνάδελφο που διεκδικεί την ανάκληση της απόλυσης! Γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι ότι ο συνάδελφος μας πρωτοστάτησε για τα δικαιώματα όλων μας, απαίτησε να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι δυνατότητα να εκπροσωπηθούν στο επιχειρησιακό σωματείο, ανέδειξε τα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Η απόλυση έχει ένα μόνο σκοπό: Να τρομοκρατήσει όλους μας! Να ανακόψει την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, να εμποδίσει την αλλαγή του χαρακτήρα του επιχειρησιακού σωματείου από «συνομιλητή»  της εργοδοσίας, σε εργαλείο πάλης για τις δικές μας ανάγκες.

Συνάδελφοι. Την Παρασκευή δίνουμε μια πρώτη απάντηση! Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας 9.00-13.00.

Κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα! Κόντρα στη λογική που λέει ότι στο χώρο εργασίας « δεν επιτρέπεται να μιλάμε, ότι είμαστε εδώ μόνο για να δουλεύουμε». Θέλουν να δεχτούμε την τρομοκρατία, να περάσει ο φόβος, να μη σηκώνουμε κεφάλι ούτε για τα αυτονόητα! Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι, αμίλητοι μπροστά στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Την Παρασκευή,  να νεκρώσουν τα γραφεία,  να μην γίνει ούτε μια συνάντηση. Δείχνουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι σε κάθε πόστο είμαστε η δύναμη που κινεί την παραγωγή και βγαίνουν τα υπερκέρδη τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9.00-13.00

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 10.30

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΛΕΩΦ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-269 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ)

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ