Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας του Play Hall στα Γιάννενα να διώξει δικαστικά πρώην εργαζόμενη και αλληλέγγυους/-ες. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η συναδέλφισσα απέργησε 1η Μάη το 2018, και έτσι η εργοδοσία ήθελε να αποφύγει να έχει εργαζόμενους που ασκούν το δικαίωμά τους στην απεργία, διεκδικούν κτλ. Για την ακρίβεια, ενώ η εργοδοσία της εγγυήθηκε την ανανέωση της σύμβασής της μέχρι και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, η ανανέωση αυτή δεν έγινε ποτέ, και μάλιστα με ευθείες απειλές «απεργία ή εξασφάλιση της εργασίας». Η εργαζόμενη, ωστόσο, δεν έσκυψε το κεφάλι! Κατήγγειλε τα όσα έγιναν στο ΣΕΠΕ και στο Σωματείο. Υστέρα από την κλήση της Επ. Εργασίας και δύο κινητοποιήσεις έξω από τον εργασιακό χώρο, η εργοδοσία εξοργίστηκε και μήνυσε την εργαζόμενη, καθώς και δύο ακόμα αλληλέγγυους/-ες, χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία τους, καθώς η ταυτοποίηση δεν προκύπτει από καμία μαρτυρία στη δικογραφία (!).

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, καθώς το παραπάνω γεγονός δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του ιδιωτικού τομέα, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας, τα ωράρια λάστιχο με απλήρωτες υπερωρίες και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους. Η εργαζόμενη δεν διάλεξε το δρόμο της σιωπής και της υποταγής, σήκωσε το ανάστημά της και αποφάσισε να διεκδικήσει το αυτονόητο: να πάρει τη δουλειά της πίσω! Οι εργαζόμενοι/-ες δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Καμία απειλή, καμία απόλυση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη! Διεκδικούμε υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ριζική αύξηση των αποδοχών και ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Η τρομοκρατία που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα περάσουν! 

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη της εργαζόμενης Α.Μ. και των υπόλοιπων καταγγελθέντων Γ.Ν. και Λ.Σ.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Κανένας φοβισμένος απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την εργοδοσία!