Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής στη Δάφνη την Παρασκευή 21/10 στις 17:00

Η εργοδοτική τρομοκρατία στη Γενική Ταχυδρομική κλιμακώνεται σταδιακά και συνεχώς εδώ και πάνω από 3 χρόνια. Σήμερα πια κορυφώνεται και ξεφαντώνει. 

Από το καλοκαίρι του 2019, με την πρώτη απόλυση στο υποκατάστημα Γ.Τ. Ζωγράφου, η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις και τους στόχους της: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ και σωματειακή δραστηριότητα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ. Όποιοι διεκδικούν, αγωνίζονται, ή δεν υποτάσσονται και δεν υπακούν στις εντολές της εργοδοσίας (ακόμα κι αν είναι παράλογες) ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ. Ακολούθησαν «μεταθέσεις» – διωγμοί, η διάλυση του καταστήματος Ζωγράφου, εκδικητικές μεταθέσεις  στη Γλυφάδα, στον Πειραιά, στα Πετράλωνα, στην Κηφισιά κ.α. υποκαταστήματα, άλλες 10 απολύσεις εργαζομένων, μηνύσεις από την εργοδοσία, καλέσματα των εκλεγμένων συνδικαλιστών στην αστυνομία, νέες απολύσεις εργαζόμενων συνδικαλιστών ή εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν. Μέσα στα lock down η δουλειά εντατικοποιήθηκε απίστευτα και η εργοδοσία το εκμεταλλεύτηκε για να χρεώσει αστοχίες και αδυναμίες σε πρακτορεία, αλλά και σε εργαζόμενους με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό συναδέλφου στο πρακτορείο στα Γλυκά Νερά…

Το τελευταίο διάστημα είχε προχωρήσει σε μια «απορρόφηση» πρακτορείων (Περιστέρι, Γαλάτσι, Χαλάνδι, Μαρούσι, Γλυκά Νερά) στη «μητρική» εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, με το προσωπικό των πρακτορείων να «απορροφάται» στην Γ.Τ., αλλά με όρους της εργοδοσίας και χωρίς διαβούλευση με σωματεία ή με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζόμενων στα πρακτορεία (σε άλλους αναγνωρίστηκε ο μισθός και η προϋπηρεσία για τον υπολογισμό αποζημίωσης απόλυσης, αλλά δεν έχει εμφανιστεί επίσημα το τι γράφει η ατομική τους σύμβαση, σε άλλους η «απορρόφηση» μεταφράστηκε σε ωμή απόλυση). Και μετά το καλοκαίρι εργαζόμενοι της Γ.Τ. πιέζονται να αλλάξουν πάλι εργοδότη και από την Γ.Τ. να (ξανά)γυρίσουν σε πράκτορες σε ένα πλαίσιο συνεχόμενης «κινητικότητας», πίεσης, μεταβολών, εξαναγκασμών, με τελευταία τους ενέργεια την ανακοίνωση απόλυσης εργαζόμενου στις 12 Οκτώβρη, αφού προηγήθηκε απαράδεκτη και απειλητική ενημέρωση του προϊσταμένου του στον ίδιο.

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι στη Γ.Τ. οι απολύσεις όχι απλά συνεχίζονται, αλλά πλέον είναι στοχευμένες εκκαθαρίσεις όσων αντιστάθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια, αφού ο εργαζόμενος έχει συνδικαλιστική δράση και ήταν και μάρτυρας στα δικαστήρια των απολυμένων κατά της Γ.Τ., που έγιναν σ’ αυτά τα 3 χρόνια.

Δε θα γίνουμε θυσία για τα συμφέροντα της εργοδοσίας!

Αυτή τη στιγμή η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ εκμεταλλεύεται νόμους και έργα της κυβέρνησης κυβέρνηση ΝΔ όπως και του αντεργατικου οπλοστασίου που διαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να «καθαρίσει» όποια φωνή έχει απομείνει στους χώρους εργασίας, ώστε να μην υπάρχει καμία αντίσταση στα σχέδιά της! Στόχος της είναι να εξαφανιστούν οι εργοδοτικές της υποχρεώσεις και ταυτόχρονα να αυξηθούν τα κέρδη της!

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός τους δε θα περάσει! Με αγώνες και απεργίες κερδήθηκαν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Να σπάσουμε σήμερα την σιωπή και τον τρόμο που, εδώ και πάνω από 3 χρόνια, επικρατούν στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ!

  • Να μπει τέλος στις απολύσεις, τους εκβιασμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία!
  • Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής στη Δάφνη την Παρασκευή 21/10 στις 17:00!