Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι smt_8marth.jpg

Προς το ΔΣ του ΕΚΑ και τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ

Αίτημα του ΔΣ του ΣΜΤ για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Μάρτη

Η φετινή 8η Μάρτη, η παγκόσμια μέρα των γυναικών, μας βρίσκει εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επιφέρει μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωή μας. Στην Ελλάδα η 8η Μάρτη μας βρίσκει εν μέσω ενός συγκλονιστικού κινήματος #metoo, με εκατοντάδες γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, μετά τον δρόμο που άνοιξε η καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου. Αυτό το κύμα εξαπλώνεται σε χώρους εργασίας με γυναίκες να καταγγέλλουν την έμφυλη βία και την παρενόχληση (σεξουαλική παρενόχληση, mobbing, bullying κ.λπ.).

Θεωρούμε πως η απάντηση, από πλευράς εργατικού κινήματος, φέτος, ακόμη πιο έντονα από τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να είναι αναβαθμισμένη. Η απάντηση και η λύση απέναντι στους βιασμούς και συνολικά την καταπίεση και τη βία κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πρέπει να είναι συλλογική για να είναι αποτελεσματική. Σε αυτό το πλαίσιο ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΑ και τα σωματεία-μέλη του ΕΚΑ, να λάβουν απόφαση για 24ωρη απεργία και διαδήλωση στις 8 Μάρτη, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Έτσι ώστε η 8η Μάρτη 2021 να αποτελέσει έναν απεργιακό σταθμό στην πάλη του εργατικού κινήματος ενάντια στην γυναικεία εκμετάλλευση και στις έμφυλες διακρίσεις. Πλάι στα αιτήματα του εργατικού κινήματος να αναδείξουμε τα αιτήματα των γυναικών για ισότητα και απελευθέρωση, για ίση αμοιβή και σταθερή εργασία, για άπλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να φύγουν τα βάρη από τις πλάτες των γυναικών.