Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών χαιρετίζει την στάση του μέλους του Σωματείου Μπιλάλη Ηλία που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ), στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚΒ) «Ρίτσος» και δήλωσε:

«Η εμπλοκή της χώρας μας στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, οι πρόβες πολέμου, οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις κι αποστολές στόχο έχουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ, έναντι των ανταγωνιστών τους. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση, σε ορμητήριο πολέμων και σε μαγνήτη πιθανών επιθέσεων.

Δηλώνω τη διαμαρτυρία μου για τη διάθεση του πλοίου που υπηρετώ, του στόλου και γενικότερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Η σημαία του ΝΑΤΟ δεν ταιριάζει σε κανένα ελληνικό πλοίο.

Ζητάω:

  • Να επιστρέψουν όλα τα πλοία του στόλου πίσω στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις κι αποστολές.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ».

 Καλούμε τους Μισθωτούς Τεχνικούς, τον εργαζόμενο λαό, τους στρατεύσιμους και τη νεολαία, να εντείνουμε την δράση μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να καταδικάσουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων, που θέλουν να μετατρέψουν την χώρα μας σε ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών και να εμπλέξουν το λαό σε ενδεχόμενη γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύρραξη στην περιοχή.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ -ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!