Το σωματείο μισθωτών τεχνικών στηρίζει τον αγώνα του σωματείου εργαζομένων της ΝΟΚΙΑ για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση και την απεργία που έχει προκηρύξει την 1η Νοέμβρη.

Στην ΝΟΚΙΑ η εργοδοσία αρνείται την υπογραφή ΣΣΕ και ακολουθεί μια πολιτική μισθολογικού παγώματος, ενώ η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων αμείβεται με πολύ μικρούς μισθούς. Ταυτόχρονα η εργοδοσία συνεχίζει την εντατικοποίηση και τις «παροτρύνσεις» για ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα μεταξύ των εργαζομένων, «παροτρύνσεις» που έχουν μεταφραστεί και σε απολύσεις.

Στον κερδοφόρο κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις, για να δουλέψουν 9ωρα αλλά και παραπάνω ώρες, προκειμένου να βγει το project… Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια συντονισμένη κίνηση των εργοδοτών για επιβολή μέσω και των ατομικών συμβάσεων, 9ωρης εργασίας, έτσι όπως συνέβη πρόσφατα στη Vodafone. Σε αυτά προστίθενται η εντατικοποίηση της εργασίας και ο “μπαμπούλας” της απόλυσης για όσους δεν συμμορφώνονται.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επικοινωνιακά φληναφήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «επαναφορά» των ΣΣΕ, ενώ και η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ψηφίστηκε με συναίνεση των αστικών κομμάτων και με ενεργοποίηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Βρούτση.

Εξάλλου η «μεταμνημονιακή» πραγματικότητα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας περιλαμβάνει μόνιμη εξαθλίωση με μισθούς πείνας, γι’ αυτό και επιδιώκουν να μας πείσουν να κόψουμε και να ράψουμε τη ζωή μας στα ασφυκτικά μέτρα που επιτρέπει το χρέος, η ΕΕ και το κεφάλαιο (άλλωστε ο ΣΕΒ έδειξε τις διαθέσεις του, δηλώνοντας ότι μπορεί να στηρίξει… ιλιγγιώδεις αυξήσεις μέχρι 1%).

Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΝΟΚΙΑ συνδέεται με τον αγώνα του Σωματείου μας για αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση εργασίας, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία. Με τους αγώνες μας να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Σε διαρκή αντιπαράθεση με την εργοδοσία σε κάθε κλάδο και με τα δεκανίκια της, τον εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και εργατικά κέντρα.