Δημοσιεύουμε ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζόμενων του ΤΕΕ και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 11 πμ (Αναστάσεως 2, Χολαργός) 

ΖΗΤΑΜΕ

  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων από τo ΤΕΕ
  • Να ψηφιστεί η Νομοθετική Ρύθμιση για την επιστροφή των απολυμένων
  • Να παραιτηθεί το ΤΕΕ από τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων που δικαιώθηκαν τελεσίδικα
  • Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο ΤΕΕ και η ενοικίαση εργαζομένων – προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις

Συναδέλφισσες  –οι,

την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στον Άρειο Πάγο θα γίνει η συζήτηση επί της αναίρεσης που έκανε το ΤΕΕ στην εφετειακή απόφαση 5703/20 και η οποία δικαίωσε τους 15 πρώην συμβασιούχους χαρακτηρίζοντας την απόλυσή τους παράνομη. Η ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ (Αποφ. Α17/Σ23/2021) για Νομοθετική Ρύθμιση της επαναπρόσληψης των απολυμένων, παραμένει κενό γράμμα και δεν έχει υλοποιηθεί με ευθύνη του Προέδρου του ΤΕΕ, κ. Γ. Στασινού και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το ΤΕΕ όχι μόνο δεν προσλαμβάνει τους απολυμένους που δικαιώθηκαν δικαστικά με την εφετειακή απόφαση 5703/20, δεν αρκείται στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα που έχουν γεμίσει ακόμη και τους διαδρόμους του ΤΕΕ, αλλά προχωράει τώρα και σε ενοικίαση εργαζομένων για να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του.

Ο ΣΕΤΕΕ έκανε στάση εργασίας με συγκέντρωση στο Κεντρικό ΤΕΕ της Αθήνας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων. Η υπομονή και η καλή διάθεση των εργαζομένων του ΤΕΕ έχει εξαντληθεί.

Στη Δ.Ε. του ΤΕΕ την ίδια μέρα (8/2/2022) με εισήγηση του Προέδρου του ΤΕΕ απορρίφθηκε η πρόταση του μέλους της, Τάσου Βασιλειάδη και λήφθηκε απόφαση να συνεχιστούν τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων που δικαιώθηκαν τελεσίδικα, παρότι με προηγούμενη απόφαση πρότεινε Νομοθετική Ρύθμιση. Απέρριψε ακόμη και συμβιβαστική πρόταση από άλλο μέλος της Δ.Ε. το οποίο πρότεινε αναβολή να δοθεί αναβολή για να βρεθεί λύση.

Με δηλώσεις πολιτικού αμοραλισμού και ατομισμού ο Πρόεδρος του ΤΕΕ απευθυνόμενος στα πιο ταπεινά αντανακλαστικά μελών της Δ.Ε. του ΤΕΕ, επέσειε φανταστικές οικονομικές συνέπειες που θα έφταναν μέχρι και για τα παιδιά και οικογένειές τους, αν ψήφιζαν θετικά  στο δίκαιο αίτημα για αποδοχή της εφετειακής απόφασης 5703/20 και πρόσληψης των εργαζομένων. Ταυτόχρονα πετάει στον Καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης τις οικογένειές και τα παιδιά των εργαζομένων που το εφετείο με απόφασή του δικαίωσε! Ισχυρίστηκε ενώπιον της Δ.Ε. μάλιστα, ενδεχόμενα σαρκάζοντας τους απολυμένους, ότι ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου, του  είπε ότι δεν χρειάζεται να αποσύρει τα ένδικα μέσα γιατί αν απορριφθεί η υπόθεσή τους στον Άρειο Πάγο …τότε θα μπορεί να τους προσλάβει με Νομοθετική Ρύθμιση!

Με ενέργειες πάλι του Προέδρου του ΤΕΕ και της πλειοψηφίας που τον στηρίζει, παρακάμπτεται η Νομική Υπηρεσία του ΤΕΕ και χρυσώνει την ιδιωτική νομική εταιρεία του καθηγητή του ΕΚΠΑ κ Παπαδημητρίου με 19.000€ +ΦΠΑ (!) ώστε να συνεχιστούν τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων. Η νομική εταιρεία του κ. καθηγητή προβάλλει δικαστικά τους νομικούς ισχυρισμούς εκ μέρους του ΤΕΕ ότι από την εκτέλεση της εφετειακής απόφασης και την πρόσληψη των απολυμένων με σταθερές εργασιακές σχέσεις  «θα προκύψει κίνδυνος βλάβης για το ΤΕΕ»!

Καλούμε το  ΤΕΕ να εγκαταλείψει τη διγλωσσία, να αποσύρει τα ένδικα μέσα κατά των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα  στην κατάταξη των 15 εργαζομένων σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου, να σταματήσει τον εμπαιγμό των εργαζομένων.

Καλούμε τις παρατάξεις της αριστεράς στο ΤΕΕ να υψώσουν ανάστημα στον εργασιακό εκμαυλισμό και την επινοικίαση εργαζομένων από το ΤΕΕ και να πάρουν δημόσια πολιτική θέση.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προωθήσει τη Νομοθετική Ρύθμιση για την επίλυση του θέματος και να τιμήσει τις δεσμεύσεις των εκπροσώπων του προς τα συνδικαλιστικά όργανα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και του ΣΕΤΕΕ. Ζητάμε να ενημερωθούμε για την απάντηση του Υπουργού κ. Καραμανλή στην σχετική με το ζήτημα επερώτηση που έγινε στη βουλή.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΤΕΕ, σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 11 πμ (Αναστάσεως 2, Χολαργός).

Αποφασίζει την διενέργεια συνέντευξης τύπου στην αίθουσα της Δ.Ε. στον 8ο όροφο για ενημέρωση πάνω στο ζήτημα με παρουσία συνδικαλιστικών στελεχών και μετάδοσής της στο youtoube. Ζητάμε από την Γραμματεία της Δ.Ε. να παραδώσει στο ΣΕΤΕΕ άμεσα για τη συνέντευξη τύπου του ΣΕΤΕΕ τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης του την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και την ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα για την επαναπρόσληψη των 15 συναδέλφων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΤΕΕ σε επαγρύπνηση για κλιμάκωση του αγώνα έως ότου επιλυθεί το θέμα.

 

Δείτε επίσης την καταγγελία του ΣΜΤ για την απόλυση των εργαζομένων

Καταγγελία για την απόλυση 15 εργαζομένων στο ΤΕΕ