Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει τον Αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλης της Εργατικής Τάξης και είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ.

Την Τρίτη 1 Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ καθ’ υπόδειξη της ΕΕ και σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο- καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους απαλλαγμένη από εργαζόμενους με δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Γι’ αυτό η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά και για αυτό οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα Εργοστάσια και τις επιχειρήσεις δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΡΚΟ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους σμπαράλιασαν ξανά και ξανά τα σχέδια Κυβερνήσεων – Επιχειρηματικών ομίλων. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

Με την δύναμη της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και του ταξικού αγώνα δίνουμε απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής.

 Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους αφορά όλη την εργατική τάξη. Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για μια σειρά άλλες κρατικές επιχειρήσεις με την παραχώρηση ενεργειακών και άλλων εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πηγών και παραγωγικών δυνατοτήτων και την απόλυση ή την ισοπέδωση εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων να είναι προ των πυλών.

  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία. Να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ με ευθύνη του κράτους
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Μέτρα για την υγεία και για ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας, μείωση του χρόνου εργασίας (7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο)

 Να μην περάσει ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμός Κυβέρνησης-ΕΕ-Επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.