Κοινοποίηση προς τις εταιρείες

– INVITE A.E.

– UNISON (για την κοινοπραξία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός)

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στηρίζουμε την απόφαση των εργαζομένων των εταιρειών INVITE A.E. και UΝISON μεταξύ των οποίων και μελών του Σωματείου μας που απασχολούνται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι εργαζόμενοι της κοινοπραξίας INVITE Α.Ε. και της UNISON σε ένδειξη αλληλεγγύης, στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού» πήραν την απόφαση για στάση εργασίας την Τρίτη 20 Απριλίου αν δεν καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι την Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στηρίζουμε τη συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 20 Απριλίου μεταξύ των ωρών 12:00 – 16:00 συνολικά για τους συναδελφούς μας Μισθωτούς Τεχνικούς που εργάζονται στην INVITE Α.Ε.

Καλούμε την εργοδοσία να καταβάλλει άμεσα τους μισθούς που καθυστερεί και να δεσμευθεί στην τακτική τους μηνιαία καταβολή. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε «συνέταιροι» για να χρηματοδοτούμε τον εργοδότη. Να βρουν «ρευστό» απ’ τον κλεμμένο μας ιδρώτα και να μας πληρώνουν στην ώρα μας. Εμείς ζούμε με το μισθό μας, αυτοί πλουτίζουν απ’ τον απλήρωτο χρόνο εργασίας μας.

Έχει ευθύνη για την καταβολή των μισθών μας και το κράτος που αντί να στελεχώνει με μόνιμο προσωπικό τον τόσο νευραλγικό κλάδο της Υγείας, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, πλήρωσε και συνεχίζει να καταβάλλει εκατομμύρια για τα κέρδη των κρατικών εργολάβων στα Νοσοκομεία τα οποία δε φτάνουν για τους μισθούς μας αλλά για τη χρηματοδότηση των εταιρειών τους.

Την απόφαση των εργαζομένων για 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 20 Απριλίου και την συνέχεια που θα πάρει ο αγώνας τους εφόσον χρειαστεί, στηρίζουν επίσης με απόφασή τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής.