ΤΡΙΤΗ 08/11: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και ενεργειών του Σωματείου, στηρίζει το συνάδελφο Θεόφραστο Βαμβουρέλλη που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των ΕΛΠΕ, αξιώνοντας τη δικαίωσή του.

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ σε μία επίδειξη εκδικητικότητας στοχοποίησε το συνάδελφο και τον «έβαλε στο ψυγείο» για τρεις μήνες, τον μετακίνησε σε θέση με χαμηλότερες απολαβές και του επέβαλε αρχική ποινή προσωρινής απόλυσης 20 εργάσιμων ημερών επικαλούμενη αναληθώς συμβάν ασφαλείας. Οι πραγματικοί λόγοι της δίωξης έγκεινται στην ενεργή πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου. 

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ χρησιμοποιεί την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων μόνο ως πρόσχημα για να κυνηγήσει εργαζόμενους καθώς την ίδια ώρα έχει υποστελεχωμένες τις μονάδες και τα τμήματα και αναγκάζει τους εργαζόμενους στη Συντήρηση και στις βάρδιες να δουλεύουν σε επαναλαμβανόμενα 12ωρα. 

Ενώ η ακρίβεια  η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της «απελευθέρωσης» του κλάδου της Ενέργειας για λογαριασμό του κεφαλαίου χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα, ο όμιλος  ΕΛΠΕ, όπως και το σύνολο των εταιρειών του κλάδου, δημοσιεύουν υπερκέρδη, που προκύπτουν στις πλάτες του ελληνικού λαού αλλά και απ’ την εκμετάλλευση των εργαζόμενών τους ενώ την ίδια ώρα στρέφονται εναντίον τους.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 08/11/2022, ημέρα συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Θ. Βαμβουρέλλη καθώς και σε οποιαδήποτε ημερομηνία οριστεί σε περίπτωση αναβολής, στις 9:00 πμ, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τις 12:00.