Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας NEUROPUBLIC η οποία προχωρά σε απολύσεις και περικοπές εργατικών δικαιωμάτων.

Η NEUROPUBLIC είναι μια εταιρεία που αναπτύχθηκε με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων της. Οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ξενύχτια, οι μειωμένες ετήσιες άδειες δε έλειπαν καθόλου όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Πλέον η εταιρεία αναβαθμίστηκε σε όμιλο και κατέρρευσε κάθε πρόσχημα ‘φιλεργατικής εργοδοσίας’ και οικογενειακού κλίματος. Η εταιρεία φρόντισε αρχικά να ‘επιβραβεύσει’ τους εργαζόμενους της με το απροειδοποίητο κόψιμο του υπολοίπου των αδειών τους, που δεν παίρνανε τόσα χρόνια κυρίως λόγω της εντατικής δουλειάς βασιζόμενοι και βασιζόμενες στον ισχυρισμό της διοίκησης πως δήθεν ‘οι άδειες που δεν λαμβάνονταν κάθε χρόνο θα μεταφέρονταν στον επόμενο’. Εργαζόμενοι βρέθηκαν, χωρίς φυσικά να το περιμένουν καθόλου, με “αρνητικό” (!) αριθμό αδειών για το 2019 ενώ μέχρι το καλοκαίρι ήξεραν ότι τους απέμενε υπόλοιπο 5-10 ημερών. Η διοίκηση καταπατά ακόμη και αυτήν την άδικη για τους εργαζομένους και σμπαραλιασμένη από τα μνημόνια εργατική νομοθεσία.

Και μετά ήρθαν και οι χριστουγεννιάτικες απολύσεις λίγες μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος (για να έχουν μια ευτυχισμένη χρονιά αυτοί και οι οικογένειές τους όπως ευχόταν το Mail της Εταιρείας προς τους εργαζόμενους της), με μοναδικό στόχο να γλιτώσουν να πληρώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ λιγότερα στους απολυμένους (από την αποζημίωση της άδειας που θα δικαιούνταν αν το 2020 τους έβρισκε στην εργασία τους). Είναι χαρακτηριστικός ακόμα και ο τρόπος που γίνονται οι απολύσεις: εργαζόμενοι απολύονται Παρασκευή απόγευμα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς καν αιτιολόγηση της απόλυσης. Την ώρα που οι μέτοχοι μοιράζανε το μέρισμα, στέλνανε στην ανεργία γονείς με μικρά παιδιά, εργαζόμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας και σε ηλικία που καθιστά δύσκολη την επάνοδο στην αγορά εργασίας.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που εργαζόμενοι απολύονται ή παραιτούνται λόγω συνθηκών εξαιρετικής πίεσης στην εν λόγω εταιρεία.

Απαιτούμε:

Να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες την άδειά τους σε χρόνο που αυτοί επιθυμούνε και χρηματική αποζημίωση για όσες άδειες δε λάβανε τα προηγούμενα χρόνια
Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις στον όμιλο εταιρειών της Neuropublic

Διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με, αυξήσεις μισθών,

μείωση ωρών εργασίας και κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων από την εργασία μας

Συμμετέχουμε στις απεργίες

·       18/2 ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο &

·       19/3 υπέρ υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας